cultura

El Circ de Nadal de Girona portarà la màgia a la pista

Després de l'èxit de la primera edició, el nou espectacle deixa el gel per mostrar alguns dels il·lusionistes més aplaudits del moment

‘Màgic' es representarà del 25 al 28 de desembre

Màgic és el nom del nou espectacle amb què el Gran Circ de Nadal omplirà d'il·lusió Girona. Perquè si en la primera edició, rebuda amb aplaudiments unànimes pels més de disset mil espectadors que hi van assistir, es va poder gaudir d'una selecció de les principals atraccions de circ sobre gel, enguany el protagonisme l'oferiran els trucs de màgia.

Per aquest motiu, la producció, que tindrà lloc al pavelló municipal de Fontajau del 25 al 28 de desembre, disposarà de tres dels millors mags mundials: l'il·lusionista americà Jidinis amb la seva comparsa, la parella russoargentina Duo Kybalion, especialista en canvi de vestuari, i les desaparicions de l'escapista Raúl Alegra.

En l'espectacle també hi haurà atraccions de tota mena destinades a captar l'interès d'un ventall de públic més ampli. Un total de 36 artistes vinguts de deu països representaran dotze números en què es podran veure, entre altres grans noms del circ mundial, les increïbles acrobàcies de les companyies ucraïneses i etíops, impressionants atraccions aèries, trapezistes italians que desafien les lleis de la gravetat, un espectacle de perxes volants mai vist a Europa i, és clar, pallassos per omplir l'ambient nadalenc de rialles. Els escollits són el trio de pallassos portuguesos Nerys, considerats un dels millors grups del moment, que tindran l'objectiu complicat d'evitar comparacions amb l'aclamada actuació del quartet xilè Los Calugas de l'any passat.

Entre les novetats, la pista de Fontajau contindrà una pista de circ gegant dissenyada especialment a Rússia i construïda a Bulgària que permetrà demostracions de doma natural de fins a dotze cavalls arribats de França: dos números que, en paraules del director artístic i presentador de l'espectacle, Genís Matabosch, “mostren una increïble complicitat entre el cavall i l'ensinistrador”. I vuit ballarines de La Flambée seran encarregades de fer de fil conductor de l'espectacle enllaçant les atraccions circenses.

Referent nadalenc

En la presentació de la nova edició del Circ de Nadal, tant Genís Matabosch com la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, o el representant de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, van destacar la voluntat de totes les parts, tant públiques com privades, de consolidar aquest esdeveniment circense com una de les principals activitats d'aquestes dates assenyalades. També, entre altres intencions, hi ha la voluntat de convertir el Gran Circ de Nadal en tot un referent més enllà de les comarques gironines, pensat per atreure públic de Barcelona i de la Catalunya del Nord. Les entrades ja estan a la venda des d'ahir a preus que van dels 10 als 45 euros.

LES XIFRES

17.354
espectadors van assistir a la primera edició que es va fer al pavelló de Fontajau, amb un total de vuit funcions.
9
funcions –una més que l'any passat– es faran aquest any, en què es podrà gaudir d'una dotzena d'actuacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.