cultura

El Gran Circ de Nadal obre demà quatre dies de màgia

Ja s'han venut més de 13.000 entrades per a les nou funcions que tindran lloc al pavelló de Fontajau fins dilluns

El seu director, Genís Matabosch, anuncia “el millor circ vist a la ciutat des del 1925”

L'any 1925, el Gran Circ Hipòdrom Pinder va arribar a Girona, procedent de París, per actuar a la Devesa durant les Fires de Sant Narcís. Nou dècades després, el Gran Circ de Nadal de Girona duu a terme aquest cap de setmana la seva segona edició al pavelló de Fontajau amb l''objectiu d'oferir “el millor espectacle de circ vist a la ciutat en els darrers noranta anys”, també en aquest cas amb un gran protagonisme dels cavalls: l'ensinistradora francesa Gaby Dew obrirà la primera part amb un número de volteig eqüestre i el seu compatriota Sacha Houcke, antic entrenador del Pinder i hereu d'una important nissaga del món del circ –“aristòcrata de la pista”, li diuen– oferirà un número de gran elegància, amb nou imponents cavalls, a l'equador de la segona part d'un espectacle que dura, en total, al voltant de dues hores i mitja.

El Gran Circ de Nadal presenta aquest any un nou espectacle, titulat Màgic, perquè la màgia i els números de grans il·lusions tindran també un gran pes en el programa, amb Jidinis Magic Co., procedents de Las Vegas, i el càntabre Raúl Alegría, que oferirà un número d'escapisme en la primera part i es convertirà en Laserman, el mag de la llum, en la segona. Malabaristes, trapezistes, contorsionistes, pallassos i altres artistes d'onze països portaran a terme una quinzena de números que volen posar Girona al nivell dels grans circs de Nadal europeus, com ara els d'Amsterdam i Stuttgart.

Fins ahir ja s'havien venut més de 13.000 entrades –l'any passat es va arribar a les 17.000– d'un aforament total que supera les 20.000 localitats, repartides en nou funcions: el dia de Nadal, a les 18 h i les 21 h; el de Sant Esteve, a les 11 h, les 17.30 h i les 20.30 h; el diumenge, a les 11.30 h, les 16 h i les 19 h, i el dilluns, a les 17.30 h. El director i presentador del circ, Genís Matabosch confia que la venda d'última hora, habitual en les festes nadalenques, acabi fent que s'ompli Fontajau. Les entrades, de 10 a 45 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.