cultura

Poder asiàtic

Els xinesos Fan Dance i Qin Warriors i els mongols Nomuna reben els Elefants d'Or del 5è Festival Internacional del Circ de Figueres

El festival ha superat aquest any els 30.000 espectadors i ha arribat gairebé al 100% d'ocupació

Companyies grans i asiàtiques: això tenen en comú els tres números que ahir a la nit van rebre els tres premis principals, els Elefants d'Or, del 5è Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Ciutat de Figueres. Els premiats han estat els xinesos Qin Warriors, de la WuQiao Arts School, amb els seus jocs icaris i equilibris en monocicle; els també xinesos Fan Dance de la Sheyang Acrobatic Troupe, que van fer aixecar el públic i el jurat en més d'una funció amb els seus impressionants equilibris de cap, i la Troupe Nomuna, de Mongòlia, pel seu número de bàscula. Els Qin Warriors van rebre també el premi del públic, decidit a partir dels vots emesos pels espectadors de les 9 sessions programades de les dues semifinals, els espectacles Blau i Vermell.

Els premis es van lliurar ahir a l'espectacle Or, la gran final del festival, que va cloure cinc dies de circ internacional d'alt nivell, que ha atret un públic molt nombrós: 30.504 espectadors, que presenten gairebé un 100% d'ocupació. En aquest últim espectacle van actuar les 14 atraccions seleccionades pel jurat entre les 24 programades en aquesta edició. Qin Warriors, Fan Dance, Troupe Nomuna (bàscula), Vladimir Deriabkin, Duo 2-Zen-O, Duo Idols, Swan Lake, History Makers, Vardanyan Brothers, Duo Miracle, Alexandra Levitskaya, Golden Dream, Troupe Victor i Zhygaltsov Brothers han estat els catorze finalistes.

Entre aquests finalistes ahir també van ser guardonats amb els Elefants de Plata el duet canadenc de doble cercle aeri creuat Duo 2-Zen-O, el pallasso rus Vladimir Deriabkin i el duet italoespanyol de teles aèries Golden Dream. El pòdium d'aquesta cinquena edició es completa amb els Elefants de Bronze lliurats a la russa Alexandra Levitskaya, pel seu número de hula hoop aeri; el també rus Duo Idols, amb les seves cintes aèries, i l'ucraïnès Duo Miracle, especialista en contorsió amb equilibris.

A més, el quartet femení mongol de contorsió amb equilibris Swan Lake va recollir el premi de la Imatge i els ucraïnesos Zhygaltsov Brothers, el de la Crítica. Per clausurar la gala també es van repartir entre els artistes diversos premis especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia