Cultura

El Llull organitza a Berlín el II Simposi Internacional de Catalanística

L'Institut Ramon Llull organitza durant dilluns i dimarts, a l'Institut Cervantes de Berlín, el II Simposi Internacional de Catalanística, que s'inclou dins del programa d'activitats de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt.

El simposi s'estructura en quatre àmbits: llengua, literatura, història i societat, cinema català i teatre. La trobada reunirà experts en les diferents matèries.
La sessió inaugural, presidida pel director de l'IRL, Josep Bargalló, tindrà la presència de la Federació Internacional d'Associacions de Catalanística, Johannes Kabatek, el president de la Secció Filològica de l'IEC, Joan Martí, i el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan.

Actualment, a Alemanya es poden cursar estudis de llengua i literatura catalanes a 27 universitats, que formen part de la Xarxa d'Universitats Ramon Llull, amb 1.300 alumnes. A més, ofereixen classes de català altres centres com els Cervantes de Berlín, Bremen, Hamburg i Munic i les associacions catalanes El Pont Blau d'Hamburg i el Centre Cultural Català de Colònia.

Amb motiu de la Fira de Frankfurt, el Llull ha organitzat classes introductòries de català a més de 80 instituts de secundària alemanys, als quals han assistit més de 1.600 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.