Cultura

Un llibre en anglès difondrà a Frankfurt les deu darreres novel·les guanyadores del Sant Jordi

Impure Metal (El metall impur, de Julià de Jódar), o Half of the Soul (La meitat de l'ànima, de Carme Riera) són, en anglès, alguns dels títols premiats en els últims anys amb el Premi Sant Jordi, que podrien arribar a ser populars per als visitants de la Fira del Llibre de Frankfurt. Aquest és l'objectiu de Ten Dragons. The latest Sant Jordi prizes, un llibre editat per Òmnium Cultural i Fundació Enciclopèdia Catalana amb la mirada posada en la pròxima Fira de Frankfurt, on Catalunya serà la cultura convidada.

El volum, íntegrament en anglès, inclou una nota biogràfica dels seus autors, seguida d'un breu resum, un fragment i un comentari de cadascuna de les novel·les.

Els llibres
Amb aquest llibre, els visitants de la Fira de Frankfurt podran llegir fragments d'El misteri de Berlín, de Jordi Mata, novel·la guanyadora del Sant Jordi 1996; L’atles furtiu, d'Alfred Bosch, guardonada el 1997; El Quincorn. Una història romàntica, de Miquel de Palol, premi Sant Jordi 1998; El Llibre de les Mosques, d'Emili Teixidor, guanyadora de l'edició de 1999; Sota la pols, de Jordi Coca, premiada l'any 2000; No miris enrere, de David Castillo, premi Sant Jordi 2001; Purgatori, de Joan Francesc Mira, guardonada el 2002; La meitat de l'ànima, de Carme Riera, premiada el 2003; La Ciutat Invisible, d'Emili Rosales (2004), i El metall impur, de Julià de Jòdar (2005). L'única novel·la recentment guardonada que no recull és la guanyadora de l'última edició, Sayonara Barcelona, de Joaquim Pijoan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.