Cultura

La cultura popular catalana s'exhibeix a Frankfurt com a aperitiu de la Fira del Llibre

L'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics es fa a Frankfurt (Alemanya) aquest cap de setmana amb la presència de 24 grups i més d'un miler de persones com a aperitiu de la Fira del Llibre, de la qual la cultura catalana és la convidada d'honor.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, inaugurarà aquesta tradicional cita de la cultura popular catalana, que arriba a la vintena edició.

Els grups representen diferents àmbits de la cultura popular catalana com castellers, bastoners, capgrossos, corals, diables, esbarts, grups d'havaneres i teatre. La majoria dels 24 grups són catalans, tot i que n'hi ha un d'Alemanya i un altre d'Holanda.

Entre els grups que participaran a l'Aplec hi figuren els Capgrossos de Vic, la Polifònica de Puig-reig, Cobla La Principal d'Amsterdam, Esbart Ciutat Comtal i Colla del Gegant Carrasclet de Reus (Baix Camp).

La inauguració
L'Aplec s'obre avui amb una recepció a l'Ajuntament de Frankfurt, a la qual hi assistiran, a més del conseller Tresserras, el president del Parlament, Ernest Benach, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.

La cita, promoguda per Adifolk amb el suport de la Generalitat, va néixer el 1988 amb l'objectiu de donar a conèixer a tot Europa la realitat i la varietat de la cultura popular catalana. Les ciutats que ja han albergat l'Aplec són Amsterdam, París, Zuric, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Ceret, Lisboa, L'Alger o Laussana, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.