Cultura

Unes 80.000 persones acudeixen al Sónar de Barcelona en els tres dies del festival

SonarExtra ha ofert una exposició amb el títol 'Física i música. Vibracions per a l'ànima'

Unes 80.000 persones, segons dades de l'organització, han acudit al festival de música avançada i art multimèdia Sónar que s'ha fet des de dijous a Barcelona i que ha tancat aquesta passada nit.

Entre les estrelles de la programació, ha destacat el grup de rap Beastie Boys, amb un concert instrumental i un altre de repertori més convencional.

El cartell del Sónar ha comptat amb la presència de Fangoria, Mogway, Cornelius, Mala Rodríguez, Nicole Willis, Wolf Eyes, Narod Niki, Ràdio Slave, Estafa Maas i els habituals Dave Clarke, Jeff Mills i Miss Kittin.

Els escenaris del Sónar han estat el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el MACBA, el Centre d'Art Santa Mònica i l'Auditori en les actuacions diürnes i el Polígon Pedrosa de Gran Via 2 en les nocturnes.

El festival ha comptat en aquesta edició amb un pressupost de 4,35 milions d'euros, que procedeix un 10,47% de les institucions públiques, un 29,9% l'aporten els patrocinadors amb acords subministradors de servei o amb diners, però la major part del finançament recau en la venda d'entrades, que suposen el 64,54% del pressupost.

SonarMática, l'àrea multimèdia del festival, ha presentat una exposició que parteix del cèlebre Tercera Llei de l'escriptor britànic Arthur C. Clarke, autor de '2001: una odissea a l'espai'.

Per la seva banda, Sonorama ha invitat a una immersió en les possibilitats espacials del so, mentre que SonarExtra ha ofert una exposició amb el títol 'Física i música. Vibracions per a l'ànima' per aproximar a la música des de la ciència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.