Cultura

Els comitès professionals avisen que cap aspirant a la CCMA compleix el perfil

Els comitès professionals de TVC i Catalunya Ràdio van tensar ahir una mica més la corda de les negociacions per escollir el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que continuen bloquejades per la manca d’entesa entre partits, emetent un comunicat que aixeca la veu contra la politització de la negociació i que assenyala que “cap dels noms” que han sortit a la llum pública com a candidats al consell “hauria complert el text de la llei” de la CCMA.
El text de la llei estipula que la condició de membre del consell de govern és incompatible amb la condició de membre del Parlament o del govern, i amb l’exercici de qualsevol càrrec d’elecció o designació polítiques. La llei també determina que el nou funcionament de la CCMA ha de seguir els criteris “d’independència, de professionalitat i de viabilitat econòmica”.

El comunicat critica que la ruptura de les negociacions per a la composició del consell “confirma el temor” que els partits “no volen renunciar” al control dels òrgans de govern dels mitjans públics i demana “coherència” als partits perquè apliquin la llei que “ells mateixos van votar” per assegurar “la independència dels mitjans”.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils, per la seva banda, va denunciar l’“espectacle lamentable” de la negociació i va emplaçar els partits a fer “un últim intent per enterrar les seves velles pràctiques” i a buscar dotze persones de prestigi.

Aliens a aquest debat, els partits mantenen les seves posicions. El principal escull és el secretari de comunicació i cap de campanya d’Artur Mas, David Madí, que és el candidat que proposa CiU. La federació nacionalista el manté com a candidat i el tripartit no ho accepta. El secretari adjunt de CDC, Felip Puig, va assegurar ahir que el veto encapçalat pel PSC a Madí és només una “excusa” per no aprovar el nou organigrama i que tant el PSC com ERC també proposen candidats que han ostentat càrrecs.

Els socialistes van replicar que a CiU li semblava inicialment un “bon nom” el candidat que proposa el tripartit, Albert Sáez, secretari de comunicació de la Generalitat. El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha fixat aquest divendres com a nou límit per arribar a un acord que superi el bloqueig actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.