Cultura

Comença la votació per escollir els 7 savis de Catalunya

L'organització Capital de la Cultura Catalana ha iniciat el període de votació de les personalitats que aspiren a convertir-se en els 7 savis de Catalunya. La iniciativa és per promoure i divulgar el coneixement de les personalitats catalanes que per la seva trajectòria vital i professional han influït més en la història de Catalunya.

L'elecció dels 7 savis de Catalunya pren com a exemple la dels 7 savis de Grècia.

Entre els candidats a convertir-se en savis de Catalunya hi ha 175 catalans que s'han escollit entre el 31 de gener i el 10 de març d'aquest any. Aquests 175 estan dividits en 7 àmbits diferents: llengua i literatura; música i arts escèniques; humanitats; arts plàstiques; ciències i tecnologia; economia, i política. De cada àmbit s'escolliran tres finalistes, dels quals entre el 27 de maig i el 3 de juny en sortiran els 7 definitius, un per àmbit.

De moment, fins al 13 d'abril es pot votar un dels 25 candidats de la matèria llengua i literatura. Entre ells hi ha, per exemple, Josep Carner, Víctor Català, Josep Vicenç Foix, Mercè Rodoreda, Joan Salvat-Papasseit i Montserrat Roig.

Trobareu més informació a la web www.ccc.cat amb la biografia de tots els candidats i els procediments de la votació.

Es pot votar per correu electrònic, sms i telèfon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.