Cultura

El català, la catorzena llengua a Google Books

La llengua catalana s'incorpora com una de les 42 llengües en què està disponible aquest cercador

Després de dos anys i mig de l'acord entre Google i Biblioteca de Catalunya, s'han digitalitzat 35.000 llibres del màxim centre bibliogràfic català. A més de la universalització d'aquest patrimoni, l'entrada d'aquest volum d'obres ha portat un increment del nombre d'usuaris interessats en llibres en català. Segons Luis Collado, responsable de Google a la península Ibèrica, el català ja és a hores d'ara el catorzè idioma més usat a Google Books. A més, si es vol ja es pot entrar a través de Google Llibres, un cercador totalment catalanitzat, amb la qual cosa el català s'incorpora com una de les 42 llengües en què està disponible aquest cercador.

La digitalització de llibres catalans continuarà els pròxims anys. A més de la Biblioteca de Catalunya, aviat es començaran a digitalitzar obres -sempre de domini públic: és a dir, no subjectes a drets d'autor- de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès, la de Montserrat, la del Seminari i la del Centre Excursionista de Catalunya.

Google té acords amb 29 biblioteques de tot el món. A més, a banda d'aquest conveni conjunt amb biblioteques catalanes, Google té acords amb l'Institut d'Estudis Catalans o editorials com Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Cossetània o diversos segells universitaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.