Cultura

Extinció de 'La tribu'

Tele-5 emet un breu comunicat en què fa saber que cancel·la el xou de Xavier Sardà

La tribu, l'aventura televisiva amb què Xavier Sardà volia recuperar a Tele-5 la posició de preeminència que havia ocupat amb Crónicas marcianas, ha arribat a la seva fi.

Tele-5 va emetre ahir a la tarda un comunicat lacònic en què feia saber que l'emissora i Sardà "han decididit posar fi a l'emissió de La tribu perquè, si bé el programa pujava en audiència cada setmana i va arribar a ser líder del late night en la seva última emissió, no ha acomplert les expectatives que totes dues parts compartien a l'hora d'iniciar el projecte".

Tele-5 tanca la nota de defunció de La tribu amb l'explicació que "tant el canal com el director i presentador s'han estimat més treballar en un projecte futur abans que mantenir la continuïtat del programa actual".

La mort prematura de La tribu, que es presentava com un programa amb tretze edicions contractades, s'afegeix a l'escàs ressó que ja va obtenir Xavier Sardà, també a Tele-5, amb l'emissió de Dutifri, el progama en què va adaptar, desnaturalitzant-lo, l'Afers exteriors de Miquel Calçada.

La tribu es va estrenar el 17 d'abril amb la categoria induïda de gran esdeveniment i ja va punxar en audiència en la primera emissió. Segons els mesuratges de Taylor Nelson Sofres (TNS), va fer una mitjana de 434.000 teleespectadors i una quota de pantalla del 17 per cent i va ser el vuitè programa més vist del dia. En horaris coincidents, el film V de vendetta, que s'emetia a TV3, va fer una mitjana de 460.000 teleespectadors.

La presència de Mercedes Milá només va ser efectiva les dues primeres edicions: la periodista va saltar del vaixell en comprovar que la proposta i els proposants no agradaven a l'audiència.

La tribu es va emetre només un divendres més en el seu emplaçament i, a causa de la seva nul·la repercussió en els audímetres, va saltar, el dimarts 5 de maig, a l'horari nocturn, en què ha durat quatre setmanes sense que s'hagi produït un increment significatiu d'audiència que li permeti la continuïtat.

Xavier Sardà ha comptat amb Boris Izaguirre i Carlos Latre com a col·laboradors distingits del programa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.