Cultura

Roben un quadern de dibuixos de Picasso al museu de París

Les pintures estan valorades en vuit milions d'euros

Un quadern de dibuixos del pintor malagueny Pablo Picasso, valorat en uns vuit milions d'euros, ha estat robat del museu de l'artista a París. La peça sostreta contenia 33 dibuixos i de moment s'ignora la data en què va tenir lloc el robatori, descobert avui pels treballadors del museu, perquè cada dimarts es fa inventari.

Es tracta d'un nou robatori d'obres del pintor a la capital francesa, després que el febrer del 2007 uns lladres s'emportessin de casa de Diana Widmaier-Picasso, néta de l'artista fundador del cubisme, dos obres valorades en uns 50 milions d'euros. Les pintures Maya à la poupée (1938) i Portrait de Jacqueline (1961) van ser recuperades per la Policia mig any més tard.

Al llarg de la història, les obres de Picasso han estat, en moltes ocasions, objectiu dels lladres. Marina Picasso, una altra de les nétes del pintor, va patir el robatori d'una quinzena de quadres a Cannes el 5 de novembre del 1989, encara que les obres van aparèixer quatre dies després. El gener del 2004, una naturalesa morta de Picasso va ser robada del museu Georges Pompidou de París, i tres mesos més tard trobada.

Però el robatori més important a França es remunta al 1976: 118 obres de Picasso van ser robades del Museu d'Avignon.

Altres robatoris d'obres de Picasso han tingut lloc a Zuric, Londres i Rio de Janeiro el 1994, el 1997 i el 2006, respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.