Cultura

Les administracions engeguen l'etapa post-Millet al Palau

La reunió d'avui del comitè executiu del Consorci servirà per "encarar el futur". Les administracions volen gestionar més de prop el Palau

Quan encara no feia ni 24 hores que Fèlix Millet havia deixat el càrrec de president de l'Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, les principals institucions públiques que formen part del Consorci Palau de la Música ja preparaven el futur de l'entitat. Aquesta tarda tindrà lloc la reunió del comitè executiu del Consorci que ha de decidir quines són les prioritats de futur que ha d'encarar el Palau de la Música i com s'articulen.

A la reunió hi seran presents les institucions consorciades a través de Lluís Noguera, com a representant del departament de Cultura de la Generalitat; el delegat de Cultura, Jordi Martí, en representació de l'Ajuntament, i Fèlix Palomero, per part del ministeri de Cultura. La novetat serà l'absència de Fèlix Millet, ja que el seu càrrec de president del comitè executiu i vicepresident del Patronat del Consorci és en tant que president de l'Orfeó Català, càrrec traspassat dilluns a Mariona Carulla.

Tant des de la Generalitat com des de l'Ajuntament es volia enviar ahir el missatge que "el Palau ha de recuperar la seva normalitat i fer feina per la cultura catalana". Per aconseguir-ho, els departaments de Cultura de les dues institucions asseguraven que la reunió d'avui del Consorci servirà per "analitzar la situació actual i veure si cal prendre alguna decisió", i afegien que cal "valorar les prioritats i veure com s'articula tot el que té a veure amb el Palau".

El govern de Generalitat, l'Ajuntament i el ministeri són membres actius del Consorci però, malgrat que totes tres administracions són mecenes de la Fundació, no tenen participació en la comissió delegada. Així les coses, quan encara no han passat ni sis dies de l'escorcoll efectuat per representants de la justícia per investigar el presumpte desviament de 2,2 milions d'euros de la Fundació, les reunions s'han anat precipitant fins a canviar el nou panorama radicalment. Avui, últim capítol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.