Cultura

Canvi de gestió a Cap Roig

La Fundació Caixa Girona conserva la titularitat del Festival tot i que redueix la seva aportació en prop d'un 50%

Fa pocs dies que els tres grans festivals d'estiu de la Costa Brava, els més mediàtics, han tancat portes amb uns balanços millors del que preveien per a aquest estiu de crisi. Els seus responsables miren ja cap al futur que per a qui més qui menys portarà canvis substancials. I el que es veurà més afectat, tot i que probablement el públic ni ho notarà, serà el que més èxits es pot apuntar aquest estiu, el Festival Jardins de Cap Roig.

Gestionat fins ara per la Fundació Caixa Girona, l'entitat ha cedit la gestió del Festival a l'empresa Concert Studio, capitanejada per Martín Pérez, director artístic del Festival des de fa 9 anys i també del Festival Mil·lenni barceloní. El canvi més radical, però, es produeix en l'aportació econòmica de l'Obra Social de l'entitat financera. Si aquest any ha estat de 950.000 euros -sobre un pressupost de 3,3 milions d'euros-, l'any que ve serà de 500.000 i el 2010 es reduirà a 400.000.

Des de la Fundació Caixa Girona es parla d'"externalització". "La titularitat del Festival és de Caixa Girona i la direcció, gestió i organització passa a Concert Studio per un període de tres anys renovables cada any", asseguren fonts de l'entitat. És a dir, la caixa gironina en cedeix la gestió però segueix sent el principal espònsor, amb el benentès que han de quadrar els números. Els d'aquest any segur que els agradaran: 94,22% d'ocupació i 41.457 espectadors per a 22 espectacles. Per ser un any de crisi no està gens malament.

Martín Pérez té ara dotze mesos per trobar nous espònsors. "Sóc optimista. Ja en tenim tres de nous per a l'any que ve; crec que el món de l'empresa vol ser-hi i la nostra feina és aconseguir-ho", diu confiat, tot i que té prou experiència en el món de l'espectacle per saber que també és fonamental "controlar molt bé la despesa i eliminar tot el que no fa falta". Pel que fa a la programació, seguirà com fins ara, "apostant per la diversitat d'artistes de qualitat".

Pérez, que des de fa 9 anys ha anat creixent amb el certamen, hereu de l'antic Festival de Jazz de la Costa Brava, se'n sent pare i, com a tal, responsable. "He d'agrair moltíssim aquesta aposta de Fundació Caixa Girona, valenta i generosa, de demanar-me que ara el porti jo, i especialment a Arcadi Calzada -expresident de la Fundació i de l'entitat financera-, que va apostar per mi".

I aquí es resol una altra de les incògnites: en quin paper queda aquest home que durant anys ha estat el motor que ha dut la societat catalana cap a Cap Roig. "A l'octubre ens reunirem amb Martín Pérez i seguiré vinculat al Festival", anuncia Calzada. "Crec que un dels senyals d'identitat de Cap Roig és el caliu que s'hi ha creat, on tan còmoda s'hi sent la burgesia catalana com la gent més senzilla i els empresaris. Jo he mimat tot tipus de gent i espero mantenir aquest ambient i fer de pont amb Martín. M'estimo el festival i vull que creixi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.