Cultura

Noa respon al seu blog a les crítiques rebudes des de Catalunya

Sota el títol 'Reaction to Catalan Palestinian Activists' ('Reacció als activistes catalano-palestins') Noa ratifica el que ja va dir a principis d'any afegint-hi fragments literals d'algunes de les convencions de Hamàs per reafirmar-se en la seva postura

La cantant israeliana Noa dedica el seu últim post del seu blog a contestar els qui l'han criticat des de Catalunya per les seves paraules durant la invasió israeliana a Gaza el gener d'aquest any. Sota el títol Reaction to Catalan Palestinian Activists (Reacció als activistes catalano-palestins) Noa ratifica el que ja va dir a principis d'any afegint-hi fragments literals d'algunes de les convencions de Hamàs per reafirmar-se en la seva postura.

Al gener, Noa, en una carta oberta als palestins va dir: “Només puc desitjar-vos que Israel faci la feina que tots necessitem que es faci, i finalment us alliberi d'aquest càncer, aquest virus, aquest monstre anomenat fanatisme, avui anomenat Hamàs”.

Noa afirma que l'última operació de Gaza va venir després de 8 anys consecutius de bombardejos de Hamàs a les fronteres amb Israel. “8 anys!” exclama la cantant al seu blog. “Israel ha estat arrossegada cap a la guerra per aquells que somien morir per Al·là”, i afirma que això no és una cosa que ella s'inventi i adjunta un fragment de text literal de la convenció de Hamàs de l'any 1988, que acaba: “Israel existirà i continuarà existint fins que l'Islam l'arrasi, tal com n'ha arrasat altres abans”.

“La guerra és lletja. Qualsevol que triï el camí de la guerra no s'ha de sorprendre de les seves tràgiques conseqüències”. És aquí quan Noa diu que Hamàs ha escollit aquest camí obertament i que Israel està lluitant per sobreviure.

Diu que ella vol viure i no morir i que contràriament a Hamàs, la seva aspiració no és morir per cap déu. “Vull viure i deixar viure. Viure!! I crec que això és el que volen la majoria dels palestins”.

“No dono suport a la guerra. Aquesta al·legació és per servir només a la màquina propagandística”, afirma categòricament la israeliana.

Quan se li ha retret que en la carta oberta es fiqués amb el govern palestí, escollit democràticament, Noa ha respost que “molts dictadors terribles han estat escollits democràticament i han causat a la seva pròpia gent i a altres un patiment sense fi”. “Hi ha moments que els ciutadans han de trencar el silenci i trencar el codi del políticament correcte.”

Noa afirma que dóna “ple suport” a Abu-Mazen, líder de Fatah, i a tots els palestins que lluiten per la pau. “Sóc la seva aliada incondicional”. En canvi diu que no estaria mai al costat d'aquells que volen eternalitzar la violència i la guerra, tot i que hagin estat escollits democràticament.

Per acabar, la cantant israeliana diu que advoca per una solució de dos Estats basada en el compromís mutu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.