Cultura

'Refree' i Roser Aguilar, premis Ciutat de Barcelona de música i audiovisuals

Raül Fernández, ànima de 'Refree', i Roser Aguilar, directora de 'Lo mejor de mí', han estat guardonats amb els Premis Ciutat de Barcelona en la categoria de música i audiovisuals, respectivament. Germana Civera, per l'espectacle de dansa 'Fuero(n)', i l'estudi Lagranja pel disseny de l'aparcabicicletes 'Key' també han estat premiats. Els guardons, impulsats per l'Ajuntament de la ciutat i que inclouen una vintena de categories, es lliuraran el pròxim 12 de febrer a L'Auditori. També ha rebut una menció especial l'equip del projecte 'Mater', promogut pel FAD.

El premi de música s'ha concedit a Raül Fernández, 'Refree', per la diversitat, la quantitat i la qualitat del conjunt de la seva obra al llarg del 2008'. El jurat, format per Mingus B. Formentor, Javier Pérez Senz, Albert Puig, David Albet i Eva Vila, destaca especialment 'el concert que va oferir dins el cicle Digressions de l'Auditori i el disc compacte 'Música para el exilio'.

En la categoria d'audiovisuals, el Ciutat de Barcelona és per a Roser Aguilar, que ha debutat en la direcció amb 'Lo mejor de mí'. El jurat, compost per Lluís Bonet Mojica, Agustí Villaronga, Andrés Hispano, Eduardo de Vicente i Rosa Vergés, ha acordat atorgar-li per mostrar 'la capacitat de transmetre emocions amb senzillesa i efectivitat'.

Germana Civera també ha estat reconeguda en la categoria de dansa pel muntatge 'Fuero(n)'. El jurat, format per Carmen del Val, Rosli Ayuso, Bàrbara Raubert i Joaquim Noguero, li ha concedit per 'la intel·ligència i la sensibilitat amb què ha abordat una peça coral sobre el pas del temps, sobre el que el temps pren i el que dóna, aplicat a la memòria de la dansa i, en particular, al record viscut pels seus protagonistes a Barcelona i a Catalunya'.

El Premi Ciutat de Barcelona de Disseny és per l'estudi 'Lagranja', per l'aparcabicicletes 'Key', 'perquè proposa un nou model de mobiliari urbà més proper a la ciutadania i que convida a la seva utilització. Així mateix, evidencia l'aposta de la ciutat per una mobilitat més sostenible'.

El jurat, format per Xavier Costa, Anatxu Zabalbeascoa, Jordi Pericot, Enric Jardí i Raquel Pelta, també concedeix una menció especial a l'equip del projecte 'Mater', promogut pel FAD, per 'l'aportació científica i estratègica que facilita als dissenyadors el coneixement de nous materials'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.