Cultura

ERC veu possible un acord sobre el consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en les pròximes hores

El portaveu del grup d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha dit aquesta tarda que veu possible que les pròximes hores encara es pugui arribar a un acord entre els partits per a consensuar els noms del primer consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Ridao ha admès que, després de la reunió d'ahir, en la qual CiU va proposar el nom de David Madí -actual portaveu de CDC-, "estem en una situació d''impàs" perquè "es requereix un ampli consens i cal seguir negociant".
Ha subratllat, no obstant això, que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, "manté el seu compromís d'arribar a un acord abans de Nadal", i s'ha mostrat convençut que "les pròximes hores" podria ser assolit, sempre que "els que han posat en perill l'acord en proposar un candidat amb un perfil poc idoni, facin algun gest".

Per part del grup de CiU el seu portaveu, Oriol Pujol, ha confirmat que "continuem treballant en l'acord, encara que s'ha obert un parèntesi en el qual tots ens hem invitat a la reflexió, però el desbloqueig és possible, i vull deixar clar que no és CiU que bloqueja i veta una persona en concret, és el tripartit".

Persistència de CiU
Oriol Pujol ha apuntat que en les reunions que encara es mantenen la seva formació segueix proposant el nom de David Madí, i ha recordat que "el PSC ha proposat noms d'exconsellers i exdiputats seus i nosaltres no els hem vetat".

Per part del grup del PSC, el seu portaveu adjunt, Joan Ferran, ha considerat "un error" del líder de CiU, Artur Mas, que "hagi proposat el seu director de campanya", i ha recalcat que "no es veu la idoneïtat d'una persona que ha fet de comissari polític i d'inquisidor en els mitjans de comunicació".

"Vostès saben -ha afirmat- que és el responsable del DVD distribuït en la passada campanya electoral per CiU, de manipular enquestes i de forçar la dimissió de l'exdirector de la CCRTV Miquel Puig", i ha advertit sobre "el seu perfil sectari i poc convenient", a més d'explicar que veu "flexibilitat en tots els grups excepte en CiU".

Pel que fa als noms que els partits han posat a sobre de la taula, el citat portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha considerat que tots els grups "poden assumir" la proposta del seu grup, i acceptada ja pel tripartit, que sigui el periodista i actual secretari de comunicació del govern català, Albert Sàez, el primer president del consell de la CCMA.

El PSC ha proposat com a membres del consell els noms de l'exconseller Joan Manuel del Pozo i de l'exdiputada Anna Balletbó -o bé de la secretària de Societat de la Informació, Marta Continente-, mentre que ICV-EUiA proposa Pep Vinyeta, i el PPC situa com a possibles noms el periodista Ricard Fernández Déu o el dirigent Armand Querol.

Segons Jordi Miralles (ICV-EUiA), "tot estava preparat perquè hi hagués un pacte, però CiU més que fer una proposta per a l'acord l'ha fet per al desacord" perquè ha donat a conèixer "el nom d'un comissari polític", i ara "és previsible que la qüestió no pugui seguir endavant fins a gener".

Per part de Ciutadans, Albert Rivera ha indicat que "veiem com CiU i PSC no volen la despolitització de la corporació, cosa que desitgen clarament és controlar-la", i ha lamentat que es proposin noms "marcats des del punt de vista polític".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.