Cultura

La Fundació Tàpies, afectada per obres, ajorna totes les seves exposicions

Cultura

La Fundació Tàpies de Barcelona ha ajornat algunes exposicions que tenia programades per a aquest any en vista que les reformes de la seu, que porten mig any de demora, se'ls sumaran les obres d'ampliació que l'ajuntament va aprovar la setmana passada, ho ha afirmat en una entrevista el gerent de la Tàpies, Guillem Peiró.

El gerent ha afirmat que potser cancel·laran alguna de les mostres emparaulades si les obres s'allarguen "un any més", tot i que ha confiat que això no passarà i que la nova seu es podrà inaugurar durant aquest any. "Sinó, tindrem problemes", ha assegurat. "Hi ha compromisos, i es poden moure relativament", ha dit Peiró referint-se a les mostres programades, els itineraris de les quals compliquen el canvi de les dates acordades per la Fundació.

En tot cas, Peiró no ha dubtat que les primeres exposicions que acollirà l'entitat quan reobri seran de l'artista basc Ibon Aramberri i de la calabresa establerta a Sao Paulo, Anna Maria Maiolino.

La Fundació està tancada des de l'1 de gener de l'any passat per sotmetre's a una reforma que adapti l'edifici modernista de Lluís Domènech i Montaner a les normatives de seguretat vigents.

D'aquí a dos mesos, ha calculat Peiró, aquestes obres s'acabaran, però si tot va bé s'enllaçaran amb una segona fase d'obres del pla especial urbanístic de transformació, aprovat per l'Ajuntament la setmana passada. Amb aquestes noves obres es condicionarà el pati posterior de l'edifici per ubicar-hi les oficines de la fundació.

Amb la remodelació, la Tàpies quedarà alineada a l'altura dels edificis del costat, que no es veuran afectats per les obres, ha assegurat l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.