cultura

La PAH desconeixia que ara hi ha pisos de lloguer social

Critiquen que la Generalitat no els informés sobre la possibilitat de reallotjament per a les famílies del bloc de Salt

El secretari d'Habitatge alerta, però, que els inquilins no fan els tràmits necessaris

Després que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya va prendre partit en el conflicte obert entre la PAH i la Sareb pel bloc ocupat a Salt i divendres passat demanés al jutjat que ajornés els diversos desallotjaments previstos, Carles Sala, el secretari d'Habitatge, ha assegurat que disposen de pisos en plenes condicions per oferir a les famílies del bloc. Concretament, Sala ha indicat en declaracions a l'ACN que després de recollir informació dels expedients de Serveis Socials de famílies que viuen a l'edifici han detectat que hi hauria 28 persones de vuit famílies diferents que podrien ser beneficiàries d'aquests pisos.

Sala ha concretat que els lloguers que s'ofereixen són dins el mateix poble de Salt i que, en cap cas, superen el 30% dels ingressos de la unitat familiar. En casos de famílies sense ingressos, el secretari general exposa que és la Generalitat la que ajuda a pagar els pisos. “Hem arribat a llogar pisos per 13 euros al mes, el tema de no tenir ingressos no és un impediment per accedir a un d'aquests pisos, al contrari”, va posar com a exemple.

El secretari d'Habitatge també ha remarcat que ja tenien alguns pisos per oferir a les famílies que des de fa més de mig any viuen en aquest bloc, propietat de la Sareb, però que els faltaven alguns detalls per poder oferir els pisos en plenes condicions i amb els subministraments a punt. “Volíem guanyar alguns dies”, ha manifestat Sala. El jutjat, però, va desatendre la seva petició perquè va entendre que la Generalitat no era part en aquesta causa.

Desconeixença de la PAH

Precisament, arran d'aquesta aparició a última hora de pisos de lloguer social per reallotjar les famílies de Salt, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona, Marta Afuera, ha denunciat que l'associació i les famílies desconeixien que la Generalitat disposava de pisos per a aquestes 28 persones que actualment viuen al bloc ocupat de Salt. “No sabíem res, no s'han dirigit a nosaltres en cap moment i no creiem que sigui la manera de fer-ho mitjançant els mitjans de comunicació”, va declarar ahir Afuera.

Pel que fa les declaracions del secretari de la Generalitat sobre el fet que els inquilins del bloc no van als Serveis Socials de l'Ajuntament de Salt per tirar endavant els tràmits necessaris per obtenir un d'aquests habitatges, la plataforma respon que “és la primera notícia, ningú ho sabia i, per tant, no han tingut temps de poder-ho fer”. En aquest sentit, Afuera ha denunciat que actualment hi viuen 43 persones, 16 famílies, i que moltes no arriben a guanyar ni 400 euros mensuals. “Fins ara la Generalitat i l'Ajuntament de Salt no han mogut ni un dit, i quan Europa posa en evidència la seva incompetència fan veure que estan buscant solucions i l'únic que fan és posar una tireta a un problema d'emergència social molt greu”, va denunciar.

No obstant això, en la PAH expliquen que tenen previst reunir-se amb les dues administracions públiques demà, aprofitant la Taula del Dret a l'Habitatge que tindrà lloc al bloc de Salt. “Estem disposats a asseure'ns totes les vegades que faci falta i també intentarem parlar amb BMN, l'antic propietari del bloc, i la Sareb per trobar solucions”.

LA XIFRA

28
persones
de vuit famílies diferents són les que podrien ser beneficiàries d'aquests pisos que ofereix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona
cinema

Sitges homenatjarà Nick Frost, Corey Feldman i Fred Dekker

Barcelona