Economia

Criteria CaixaCorp fixa el preu màxim minorista de l'acció en 6,75 euros

El preu definitiu es fixarà el dia 8 d'octubre vinent dos dies abans del debut de Critèria CaixaCorp a la borsa

El preu màxim que pagaran els inversors particulars i els empleats pels títols de Criteria CaixaCorp ha quedat fixat aquest dimarts en 6,75 euros, tal i com consta en el fullet informatiu de l'Oferta Pública de Subscripció (OPS).

L'import l'ha establert la societat, prèvia consulta a les entitats coordinadores globals de l'oferta pública de subscripció -'la Caixa', Morgan Stanley i UBS Limited-. Així des demà i fins el 5 d'octubre es podran fer les sol·licituds vinculants de subscripció no revocables. Tot i així, el preu definitiu es fixarà el dia 8 d'octubre vinent dos dies abans del debut de Critèria CaixaCorp a la borsa.

Segons el fullet informatiu, el percentatge de l'OPS ofert al tram minorista se situa en un 55% de les accions, la qual cosa equival a un total de 361.625.000 títols. Els inversors particulars han respost a l'oferta, amb més de 500.000 ordres rebudes i 6.000 milions d'euros subscrits. Aquest tram ha quedat per ara sobresubscrit 2,4 vegades, tenint en compte el preu màxim minorista de 6,75 euros fixat avui.

Als empleats del Grup, per la seva part, se'ls reservava un 5% de l'OPS, que equival a 32.875.000 acciones. Aquest tram també ha quedat per ara 2,1 vegades sobresubscrit, tenint en compte el preu màxim minorista de 6,75 euros fixat avui.

L'oferta destinada als inversors qualificats s'eleva a un 40% del capital de l'OPS -un 10% es destina al mercat espanyol i un 30% al mercat internacional-. Entre aquests inversors hi ha bancs, caixes d'estalvis, fons d'inversió, fons de pensions i societats gestores de carteres.
La banda de preus indicativa i no vinculant va quedar establerta, el 20 de setembre, entre 5 i 6,75 euros por títol. Es va fixar prenent com a referència la valoració que pot ser atribuïda pel mercat a les accions de Criteria CaixaCorp, segons els criteris que els analistes financers utilitzen habitualment.

L'OPS de Criteria CaixaCorp va començar el 21 de setembre passat, després del registre i aprovació del fullet informatiu per part de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb data 20 de setembre. Els títols de Criteria CaixaCorp que s'estrenaran en borsa representen un 20% del capital social de la companyia.

Critèria CaixaCorp és la societat que aglutina la major part de la cartera de participades, cotitzades i no cotitzades, de 'la Caixa'. La societat, els actius de la qual superen els 24.200 milions d'euros, a 30 de juny de 2007, sortirà a borsa el 10 d'octubre vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.