Economia

Caja Madrid imita La Caixa i treu a borsa un 'holding' de participades

Finances

Caja Madrid seguirà l'exemple de La Caixa i crearà una corporació empresarial que traurà a borsa, previsiblement abans d'acabar aquest any. El nou holding inclourà el 83% del City National Bank de Florida, que acaba de comprar per 618 milions d'euros.
L'entitat madilenya pretén col·locar al parquet un 30% de la seva nova corporació industrial. L'entitat que presideix Miguel Blesa segueix els passos de La Caixa, que va crear el seu holding de participades amb el nom de Criteria i el va treure al mercat el 20% del seu capital el 10 d'octubre passat.

Caja Madrid, en canvi, vol treure a borsa un 30% d'aquesta corporació, que segons els seus càlculs estaria valorat en 2.500 milions d'euros. La corporació estaria integrada per les participacions de les empreses espanyoles que gestiona l'entitat o aquelles en què té una presència majoritària.

Dins i fora
Al holding s'hi inclourien les societats més íntimament vinculades a Caja Madrid. Es tracta del banc per a grans patrimonis Altae, Inversis, la societat de valors Caja Madrid Bolsa o les gestores de fons Gesmadrid o Caja Madrid Pensiones.

Caja Madrid espera que la corporació assoleixi un valor proper als 3.000 milions d'euros, amb l'objectiu d'entrar a l'Íbex-35. També incorporaria les participacions de totes les societats del grup Mapfre, a les quals s'afegiran la financera mexicana Hipotecaria Su Casita, i el tot just adquirit City National Bank de Florida, als EUA. No en formarien part les grans empreses participades per Caja Madrid i que cotitzen a borsa, com Iberia, Indra, Realia o NH Hotels.

La darrera adquisició anunciada per l'entitat que presideix Miguel Blesa és el City National. És un dels deu primers bancs de l'Estat de Florida, i compta amb 19 sucursals. L'any passat va obtenir un benefici net de 43,2 milions d'euros, un 2% més que en l'exercici anterior. La idea de Caja Madrid és créixer als EUA comprant petits bancs als Estats del sud del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.