Economia

Posar la mà als caixers

La tecnologia desenvolupada per Fujitsu permet llegir el patró de les venes del palmell de la mà de cada individu

No caldrà recordar més números secrets ni vigilar amb les falses còpies de la targeta de crèdit. Amb la mà, n'hi haurà prou. Tècnicament es diu seguretat biomètrica. I La Caixa l'està posant en marxa en la seva xarxa de caixers automàtics.

Aquest programa pilot, que es desenvolupa amb la tecnologia de Fujitsu, permet llegir el patró de les venes del palmell de la mà de cada individu que, segons els experts, és un sistema de reconeixement infal·lible.

D'aquesta manera, la caixa d'estalvis que presideix Ricard Fornesa esdevé la primera entitat de l'Estat en aplicar als caixers automàtics aquesta tecnologia, denominada PalmSecure, que ja utilitzen més de 20 bancs al Japó en prop de 16.400 caixers.

L'entitat ha informat que altres sistemes biomètrics com la identificació per empremta digital o el reconeixement de l'iris, deixen “moltes escletxes obertes a l'error en la identificació”.

Davant d'això, el sistema de Fujitsu identifica a les persones a través de les venes de la mà, que se situen a dos o tres mil·límetres per sota de l'epidermis, fet que les fa pràcticament infalsificables donat que la sang ha de fluir per registrar la imatge.

Les investigacions de Fujitsu demostren que la imatge de les venes és únic per a cada persona, fins i tot en el cas de bessons idèntics. A més, és inalterable des que l'individu es troba en la matriu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.