Economia

La Caixa ultima el desembarcament als països de l'Europa de l'Est per al pròxim mes de juny

Les noves sucursals serviran per estudiar el mercats d'aquests països i valorar les oportunitats de creixement

La Caixa ultima el seu desembarcament als països de l'Est per a mitjans del mes de juny que ve, amb el tret de sortida de la nova oficina a Polònia, a la ciutat de Varsòvia, segons que han explicat a EFE fonts de l'entitat.

Amb aquesta obertura s'iniciarà el desembarcament de La Caixa als països de l'est europeu, que s'estendrà pròximament a Romania, on s'està en negociacions amb les autoritats locals. També s'explora les possibilitats de Bulgària. Fonts de la primera caixa de l'Estat han explicat que aquestes noves sucursals serviran per estudiar els mercats d'aquests països i valorar les oportunitats de creixement.

L'obertura de la nova oficina a Varsòvia va ser aprovada pel consell de La Caixa l'octubre de l'any passat i ara només està pendent dels últims tràmits d'autorització per part del Banc Central de Polònia.

Aquest país és la principal aposta en el nou procés d'internacionalització que assumeix La Caixa, i algunes fonts financeres consultades el consideren el favorit perquè l'entitat d'estalvis faci alguna compra. "Un banc estranger és un dels nostres objectius, però també contemplem l'adquisició de xarxes d'altres entitats o cooperatives", va detallar el president de La Caixa, Ricard Fornesa, en la presentació de resultats d'aquest mes de gener, quan ja va avançar les seves intencions d'obrir oficines a Polònia i Romania.

Un altre objectiu de la internacionalització de La Caixa és obrir al Marroc, però les autoritats financeres d'aquest país estan donant llargues a l'entitat catalana.

En tots els casos es tracta d'aprofitar operacions creuades amb immigrants d'aquests països que ja siguin clients de La Caixa en mercats amb bones perspectives de creixement immobiliari i on l'entitat vulgui explotar la seva experiència en el mercat hipotecari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.