Economia

La Caixa compra a Fortis el 50% de CaiFor i el 20% de SegurCaixa per 950 milions

CaiFor és la societat creada per La Caixa i Fortis el 1992 per a la comercialització de productes d'assegurances

La Caixa, a través de la seva filial Caixaholding, ha arribat a un acord amb Fortis per comprar la seva participació del 50% en CaiFor i el seu 20% en SegurCaixa per 950 milions d'euros, amb la qual cosa l'entitat d'estalvi arriba pràcticament el 100% de les dues companyies.

Segons informa avui La Caixa a través d'un comunicat, després d'aquest acord, la totalitat de les societats pertanyents al grup CaiFor s'inclouran en el perímetre del holding que la caixa d'estalvis planeja treure a borsa en l'últim trimestre d'aquest any. Aquesta nova societat que es preveu treure a borsa engloba la pràctica totalitat de les participacions rellevants del grup La Caixa, com les de Repsol, Gas Natural, Telefónica, Abertis i Agbar, estaria valorada en 22.000 milions i seria la vuitena empresa de l'Ibex.

CaiFor és la societat creada conjuntament per La Caixa i el grup belga-holandès Fortis el 1992 per a la comercialització exclusiva de productes d'assegurances a Espanya.

El grup està format per les societats VidaCaixa, participada en un 80% per CaiFor i en un 20% per CaixaHolding; SegurCaixa està participada en un 79,9% per CaiFor i, fins ara, per un 20% de Fortis, i AgenCaixa, que és del grup al 100%.

L'entitat d'estalvi considera que "amb aquesta operació finalitza de forma negociada a l'èxit de col·laboració que mantenien l'entitat d'estalvi i Fortis, i que ha servit per posicionar a CaiFor com una companyia de referència al mercat assegurador". L'operació està pendent de l'aprovació de la direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, així com dels organismes de Defensa de la Competència, i es materialitzarà en els pròxims mesos.

CaiFor va tancar l'exercici 2006 amb un resultat net consolidat de 130 milions d'euros, compta amb més de 2,91 milions de clients individuals, un volum de recursos gestionats de 26.571 milions d'euros i de primes de risc de 471,2 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.