Economia

Nova targeta de La Caixa per pagar sense contacte

El client que no vulgui portar diners en efectiu podrà pagar sense haver de deixar la targeta al venedor, com fins ara

S'ha acabat deixar la targeta de dèbit o de crèdit al venedor d'una botiga i esperar que sigui llegida correctament. Visa Europe i La Caixa han presentat la primera targeta que permet fer els pagaments de forma instantània i sense cap contacte, només acostant-la a un lector especial connectat al punt de venda.

Gràcies a la substitució de l'actual banda magnètica per l'última tecnologia de radiofreqüència, el client que no vulgui portar diners en efectiu podrà pagar sense haver de deixar la seva targeta al venedor perquè la passi per una ranura, com feia fins ara. Amb tot el que això comporta de seguretat i rapidesa afegides.

Quan es completa la transacció, s'encén un llum verd al lector de targetes i fa un xiulet. "Els consumidors no hauran de desprendre's de la targeta ni un moment, perquè ni'hi haurà prou de passar-la per davant d'un terminal especialment adaptat", explica Luis García, director de Visa Europe a Espanya.

La Caixa, la primera caixa d'estalvis de l'Estat, és la primera entitat a implantar aquesta tecnologia a Espanya sense cap cost per al client ni el venedor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.