Economia

Maragall explica que González li va oferir inversió en els Jocs Olímpics a canvi del TGV Madrid-Sevilla

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha explicat que l'expresident espanyol Felipe González li va dir: "et donaré suport als Jocs Olímpics i faré totes les inversions que facin falta però tu has d'acceptar que la primera línia d'alta velocitat sigui Madrid-Sevilla".

"Una mena de pacte no escrit"
Maragall, acompanyat del president del màxim òrgan executiu del PNB, Josu Jon Imaz, ha parlat del futur d'Europa, de la globalització a la Mediterrània i de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Parlant del tema d'infraestructures amb Imaz i de les deficients connexions viàries i ferroviàries, "herència d'una concepció centrípeta de l'estat", l'expresident català ha insinuat que una de les explicacions del retard de l'arribada del TGV a Catalunya es deu a un acord, "una mena de pacte no escrit", amb el llavors president Felipe González.

"Ho vaig trobar una mica xocant perquè la línia Madrid-Barcelona era cantada però, clar, González era molt astut i les reflexions que em va fer tenien la seva lògica i el seu pes", ha continuat l'expresident Maragall."'Perquè així s'arribaria a Àfrica", ha comentat amb ironia que va ser una de les raons que li va esgrimir el president del govern espanyol en aquell temps.

Tot i això, Maragall ha reconegut que finalment aquesta "equació" del 92 va anar bé per Barcelona, per Catalunya i també per Espanya. No obstant, els problemes amb l'arribada del TGV van continuar amb la presidència de José Maria Aznar. "També li vaig preguntar pel TGV Madrid-Barcelona però ell va dir que l'alta velocitat havia de ser de Madrid a cada capital de província", ha afirmat l'expresident de la Generalitat. "Ja hi tornàvem a ser. Sempre amb Madrid com a centre", ha lamentat en veu alta.

Línia Bilbao-Barcelona
Segons Maragall, fins fa pocs anys a l'estat no s'entenia que la línia de tren Bilbao-Barcelona era molt més important que no pas la Madrid-Zamora. "I em sembla que ara tampoc s'entén del tot", ha puntualitzat.

L'expresident de la Generalitat ho ha recordat en la cloenda de la 12a Trobada d'Economia a s'Agaró d'avui dissabte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat