Articles

'Pensamiento nacional'

A la tres

Acomiadem la ministra Magdalena Álvarez aquest any a l’espera que el que ve torni a Barcelona per inaugurar aquest TGV que, diuen les cròniques, finalment pot ser que arribi a Sants just abans de les generals del 9 de març. I ho aprofitem per fer-li un homenatge, a Maleni, amb la cita íntegra del que ha anat repetint en els viatges de prova i de debò als flamants tegevés Madrid-Valladolid i Madrid-Màlaga.

Fa així: Tenemos un pensamiento nacional, porque para nosotros el AVE es coser con cables de acero todo el país, unirlo, conectarlo y sentirnos más españoles”. Ah! Que no la coneixien sencera, aquesta cita? Culpa dels periodistes, que escrivim massa ràpid; o que, presoners de la dictadura de l’espai, fem massa economies amb el llenguatge. Però en fi, ara la tenen enterita y verdadera. S’han adonat que la senyora Álvarez té “pensamiento nacional” i diu que vol “cosir” Espanya amb “cables d’acer”? M’estalvio el símil sado (Espanya Hellraiser), però, ¿algun cop han llegit alguna manera més bèstia de dir españoles todos?

Doncs no ho diu un ministre del PP, o de Franco, ho diu una senyora que es vanta de tenir ADN d’esquerres, i que, en tot cas, milita al PSOE, l’únic gran partit espanyol (el PCE fa molt de temps que ho va deixar de ser) que porta, y a mucha honra –que diria José Bono– la E d’Espanya al cognom. Un partit que, com el PP, no es considera “nacionalista” ni falta que li fa, perquè és la nació, jacobina, en marxa. Sovint m’he resistit a subscriure la cita de Pla: “El més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”.

Amb Zapatero, molts catalans van pensar que potser sí que l’Espanya presentable era possible. I en la gran decepció ha germinat, no ho dubtin, la famosa desafecció. En tot cas, disfrutin sanament del que puguin perquè falta poc perquè quedem cosits a l’Espanya tegevé de la senyora Álvarez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.