Economia

La Cambra instarà a reassignar la T-Sud si Spanair és d'Iberia

Infraestructures

Els empresaris catalans temen que la compra de Spanair per part d'Iberia posi en perill la internacionalització de l'aeroport del Prat i és per això que s'han compromès a seguir de prop el procés de venda de la filial de SAS.

La Cambra de Comerç de Barcelona fins i tot ha assegurat que si triomfa l'oferta d'Iberia i aquesta companyia segueix en la seva línia de potenciar només Barajas i convertir el català en un aeroport de segona, demanarà al gestor públic AENA que reassigni els espais de la nova terminal de Barcelona, la T-Sud.

Com ha recordat el president de la Cambra, Miquel Valls, "en el seu moment ja es va fer revocable el repartiment de la T-Sud per si es produïa un canvi substancial en alguna de les aliances". Això passarà d'aquí a tres mesos sigui quina sigui l'oferta guanyadora: l'encapçalada per Iberia o la del grup aeri Gadair, participat per la immobiliària Promobarna.

No a més pèrdues
En una nota institucional aprovada per unanimitat pel comitè executiu, la Cambra alerta que "no seria convenient que la compra de Spanair per part d'un grup operador dominant [Iberia] es traduís en noves pèrdues de connectivitat i en una nova reducció de competitivitat ".

L'aliança Star Alliance es va comprometre a l'octubre a augmentar el trànsit de conexió al Prat fins al 23% i Spanair era una peça clau per assolir l'objectiu, de manera que les promeses estan en suspens. "Aquests compromisos no poden quedar desatesos", va deixar clar Valls.

L'amenaça va dirigida als dos interessats en Spanair, però sobretot a Iberia. "Avui dia no sabem quina és la millor oferta però sí que els plans d'Iberia fins ara no han prioritzat el Prat sinó tot el contrari", va dir el president de la Cambra. L'aerolínia ha respost de seguida i ha assegurat que la seva victòria serà beneficiosa per al Prat, ja que "s'incrementaran els vols intercontinentals com està previst".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu