Economia

Montilla pressionarà perquè es reassignin els espais de la T-Sud

Infraestructures

La T-Sud torna a ser protagonista del debat parlamentari. Després del clam unànime de l’empresariat català a favor de reassignar els espais de la nova terminal del Prat si Iberia compra Spanair, el president de la Generalitat, José Montilla, s'ha hagut de posicionar durant la sessió de control.
Montilla ha admès que aquesta operació comportaria un “procés de concentració perjudicial per a Catalunya i per a l’aeroport del Prat”, de manera que la Generalitat “no assistirà impassible a aquesta operació”, sinó que passarà a l’acció.

Passar a l’acció, en aquest cas, serà emetre “l’informe corresponent davant la Comissió Nacional de Defensa de la Competència”, com s’ha fet en casos similars, i fer pressió per reequilibrar el mercat.

En paraules de Montilla, el govern es personarà “com a element actiu i interessat” davant la Comissió per defensar la reassignació de drets i espais. Així, el president ha deixat clar que el govern “està a favor de la lliure competència”, però va recordar que “qualsevol autorització de concentració” ha d’estar “condicionada a la renúncia o reassignació de drets d’enlairament i aterratge i a la reconsideració dels espais assignats a la T-Sud”.

Arriba tard
L’adjunt al portaveu de CiU al Parlament, Josep Rull, ha retret a la Generalitat la seva passivitat amb el Prat. Segons Rull, no cal esperar a veure si Iberia compra la filial de SAS, perquè ja s’ha deixat que l’aeroport s’especialitzi en vols de baix cost. “S’està escanyant l’aeroport de Barcelona perquè s’ha optat per Madrid en detriment del Prat”, defensa Convergència en clara al·lusió a l’estratègia d’Iberia.

El govern espanyol, en canvi, es mira amb calma els imminents canvis al Prat. Ahir, el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, ha assegurat que la competència a la T-Sud està garantida encara que Spanair sigui d’Iberia. En tot cas, ha dit, serà AENA qui hagi d’analitzar les seves repercussions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu