Economia

L'ampliació del termini d'hipoteques serà gratuïta per a famílies amb pocs recursos, segons ha anunciat Pedro Solbes

Eleccions 9 de març

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha anunciat des de Ciudad Real que l'executiu espanyol posarà en marxa una nova mesura per facilitar, de forma gratuïta, l'ampliació del termini de les hipoteques per a famílies amb dificultats especials, de manera que veuran reduïdes les seves quotes mensuals.

Segons Solbes, l'executiu actua d'aquesta manera perquè és conscient que existeix "un problema específic en les famílies que com a conseqüència de la pujada dels tipus d'interès o altres factors, troben més dificultats per afrontar els seus pagaments de les hipoteques".

La iniciativa –ha dit– "permetrà alleugerir de forma important els pagaments mensuals per hipoteques". El vicepresident ha advertit que la mesura no es posarà en marxa de forma "generalitzada" sinó que afectarà només "col·lectius i famílies en situació d'especial dificultat', perquè "es tracta de suports específics per a casos concrets".

El vicepresident ha assegurat que aquesta mesura, juntament amb la reducció de 400 euros en l'IRPF, "alleugerirà" els pagaments mensuals, encara que no ha concretat quin percentatge d'endeutament necessitarà una família per poder accedir a aquest avantatge.

Fonts socialistes han explicat que el govern de Madrid arribarà a un acord amb els agents afectats –entitats bancàries, notaris i registradors– per veure en quina mesura estan disposats a col·laborar perquè els tràmits de l'ampliació del termini resultin gratis, així com també les noves escriptures i registres i les comissions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.