Economia

El Santander enceta una nova guerra per captar hipoteques

Immobiliari

El Santander ha firmat una declaració de guerra amb un botí entre cella i cella: robar 50.000 hipoteques dels bancs i caixes de la competència abans del juny. Amb un agressiu cop d'efecte, el banc que presideix Emilio Botín va llançar ahir una oferta a tothom que tingui contractat un crèdit hipotecari amb una entitat rival des de fa sis anys perquè la porti gratis al Santander.
L'esquer és el tipus d'interès més baix del mercat, Euribor més 0,25%, i els requisits són domiciliar la nòmina i obrir un pla de pensions.

L'objectiu és robar hipoteques però no a qualsevol preu, perquè es tracta de fitxar clients que estiguin al dia i evitar els morosos. Per aquest motiu, el Santander limita l'oferta als clients que ja fa sis anys que estan tornant el crèdit, temps que el banc jutja suficient per comprovar si són de fiar.

L'anomenada Hipoteca 08 afecta només la vivenda habitual amb un termini màxim de 30 anys i l'oferta és triple. En el cas de substitució, el banc finança el capital pendent. En el de reposició, finança el límit inicial i, en cas d'ampliació, finança fins al 80% del valor actual. En tots tres casos l'entitat paga les despeses de la tramitació, així que el canvi és totalment gratuït per al client.

Segons el director general de banca comercial del Santander, Enrique García Candelas, l'estalvi per a un client que tingui una hipoteca mitjana de 100.000 euros serà de 500 euros anuals. "Trencarem el mercat", va prometre el directiu presumint d'haver llançat la hipoteca més barata que existeix ara per ara.

El termini màxim del préstec és de 30 anys. Si el client incompleix un dels dos requisits (retira la nòmina o deixa d'aportar un mínim de 600 euros anuals al fons de pensions), el Santander apujarà automàticament el tipus d'interès a Euribor més 0,75%.

Un 20% menys de crèdits
Amb la nova Hipoteca 08 el Santander busca adaptar-se al reajustament del mercat hipotecari. A causa de l'actual desacceleració, la seva previsió és que la contractació de noves hipoteques caurà entre un 10% i un 20%.

Tot i que el ritme regular de captació d'hipoteques del banc càntabre és de 7.000 mensuals, enguany serà més baix i es vol compensar robant-ne 50.000 a la competència abans del 30 de juny.

Obligació de somriure
Dins el pla Volem ser el teu banc, el responsable de banca comercial del Santander també va sorprendre anunciant que a partir d'ara els empleats de les sucursals portaran penjat un imant a la solapa on s'hi podrà llegir Un somriure val més que mil paraules. Es pretén "aportar cordialitat" i que "el banc s'assembli menys a un banc".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.