Economia

La inflació espanyola es torna a disparar al març

Cost de la vida

L'indicador avançat de l'IPC harmonitzat puja dues dècimes, fins al 4,6%, segons les dades facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Per trobar una taxa tan alta com aquesta ens hem de remuntar a l'any 1997. Ara fa un any, la inflació estava 2,1 punts per sota, al 2,5%. L'alça s'atribueix al continu encariment del cru i l'elevat preu d'alguns aliments.

Si aquesta dada coincideix amb la taxa general de la inflació espanyola, es tractarà de la més alta dels del juliol del 1995, quan l'augment de preus va superar el 4,7%. Al febrer, l'encariment dels preus es va situar al 4,4%, la xifra més alta des del desembre del 1995, cosa que va situar el diferencial de la inflació espanyola amb la de la resta de països de la zona euro en 1,1 punts.

Les xifres corresponen al conjunt de l'Estat espanyol, perquè l'indicador de l'IPC avançat només fa referència a l'estadística del conjunt de l'Estat i no fa les demarcacions territorials que sí que fa l'IPC oficial de l'INE.

De fet, l'indicador avançat de la inflació l'elabora l'Institut Estadística per enviar-lo a l'Oficina d'Estadístiques comunitària, que confecciona les dades sobre la inflació al conjunt de la Unió Europea i de la zona euro. L'objectiu general previst pel Banc Central Europeu (BCE) per a l'eurozona el 2008 es manté en el 2%. Les dades definitives es donaran a conèixer l'11 d'abril, juntament amb l'IPC espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida