Economia

Aliens a la crisi

Finances

La banca espanyola és una nau que manté un rumb invariable tant si transita per autopistes de bonança com de crisi. Totalment aliè a les turbulències, el Santander, primer banc de l'Estat, va obtenir el 2007 un nou benefici rècord de 9.060 milions d'euros, un 20% més que l'any anterior.

El president de l'entitat, Emilio Botín, garanteix que no veu cap escenari que pugui alterar aquest rumb i es va espolsar amb vehemència qualsevol sospita de contaminació per les hipoteques subprime o d'alt risc. "No tenim cap d'aquestes coses rares en aquesta casa ni les entenem", va confessar.

El Santander és l'últim a presentar els resultats dels cinc grans del sector, que van guanyar conjuntament 21.795 milions, i confirma l'excepcional solidesa de la banca espanyola davant una crisi que està obligant els seus competidors a revisar balanços i revelar pèrdues milionàries.

Botín exigeix als rivals total transparència perquè el mercat pugui separar els bancs sans dels contaminats per les subprime i frenar un "alarmisme injustificat".

Un 25% més de morositat
Descomptant les plusvàlues per la venda d'edificis i de l'italià Antonveneta, el Santander va guanyar 8.111 milions, un 23% més. L'únic ensurt és la morositat, que creix un 25% i passa de 0,82% a 0,95%. Botín, però, la troba baixa i preveu més augments però "no brutals".

La davallada de tots els bancs en borsa els ha deixat més barats, però Botín serà a partir d'ara "més estricte que mai" a l'hora de comprar, després de l'operació d'ABN. "Hauran de ser autèntiques gangues", va avisar precisant que la preferència és Mèxic i que Àsia és "al radar". No vol Société Générale ni elevar el 25% que té al Sovereign.

Tot i la crisi de liquiditat, el Santander està en una situació "folgada" i no talla cap aixeta als crèdits, que creixeran menys però encara per sobre del 10%. "Igual que General Motors vol vendre més cotxes, nosaltres desitgem donar més crèdits a clients, empreses i pimes", assegura Botín.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona