Economia

Les accions de Repsol YPF pugen a la borsa després de la troballa d'un jaciment de petroli

Brasil

Les accions de Repsol YPF han pujat aquest dimarts al matí a la borsa després que Petrobras anunciés que ha trobat un nou jaciment de petroli al Brasil, concretament a l'àrea denominada Carioca, tal com ha informat el director general de l'Agència Nacional del Petróleo, Gas Natural y Biocombustibles (ANP) del Brasil, Haroldo Lima.
El consorci format per Petrobras (45%), BG (30%) i Repsol YPF Brasil (25%) segueix el programa d'exploració del Bloc BM-S-9 (Conca de Santos), que està format per dues zones d'explotació. Aquest matí a l'hora de l'obertura de les borses espanyoles Repsol YPF era el valor de l'Ibex 35 que més pujava i s'anotava un 11,96%.

La petroliera brasilera Petrobras ha comunicat que encara no es coneix l'abast real de la troballa. El bloc té dues àrees d'explotació. A l'àrea més gran es va perforar un primer pou que va tenir com a resultat el descobriment comunicat el passat mes de novembre.

El 22 de març d'enguany la companyia va començar a perforar el segon pou, ubicat a l'àrea menor del bloc. Algunes dades apunten que podria tractar-se d'un dels majors jaciments del món tot i que Petrobras ha anunciat que les "informacions més concloents sobre el potencial del descobriment es donaran a conèixer després que es completin les fases addicionals del procés d'avaluació, que seran comunicades al mercat oportunament".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.