Economia

Els preus baixen al juliol però la inflació continua a l'alça i marca un nou rècord

Economia

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha baixat a Catalunya quatre dècimes al juliol i situen la inflació en el 5,1%, una taxa que no es registrava des del febrer del 1994, , quan la inflació es va situar en el 5,2%.

La primera caiguda mensual de preus des del mes de gener es deu a la baixada en un 11,3% dels preus del vestit, la moda i el calçat, en un mes en què han seguit pujant els preus del transport per l'encariment dels carburants i els de l'habitatge per la pujada de l'electricitat.

Segons dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la inflació acumulada en els set primers mesos de l'any ha quedat situada en el 2,2%.

Pel que fa a l'Estat, l'IPC ha baixat cinc dècimes al juliol, gràcies sobretot a les rebaixes d'estiu, malgrat la qual cosa la taxa interanual d'inflació ha seguit pujant fins a situar-se en el 5,3%, la més alta des del mes de desembre de 1992.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.