Economia

L'IPC es resisteix a baixar

Consum

L'índex de preus de consum harmonitzat a l'Estat ha situat la seva taxa anual en el 4,4% al mes de febrer, de manera que es manté invariable, perquè al mes de gener també es va col·locar en aquest percentatge, després de cinc mesos consecutius de pujades.
Aquesta dada suposa el nivell més alt assolit des del gener de 1997, quan l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va començar a registrar aquesta sèrie.

Així doncs, segons les dades avançades elaborades per l'INE, aquest indicador, que serveix després a l'Eurostat per incorporar-lo en el càlcul de l'índex d'inflació a la Unió Europea, proporciona un avanç de com van evolucionar els preus a Espanya durant el mes de gener.

La seva publicació respon a la política de l'Eurostat i del Banc Central Europeu (BCE) d'oferir dades equiparables en temps i qualitat als produïts als Estats Units.

L'indicador avançat es calcula utilitzant el mateix procediment que l'emprat per a l'índex de preus de consum harmonitzat, però s'utilitzen diversos mètodes de modelització estadística per estimar la informació de la qual encara no es disposa en el moment de la publicació.

Per això, l'INE ha recordat que la informació que proporciona l'indicador avançat és únicament orientativa, motiu pel qual no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer el 13 de març que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.