Economia

Iberia i British Airways anuncien negociacions per a una possible fusió

Economia

Iberia i British Airways han anunciat que començaran les negociacions amb l'objectiu de fusionar-se mitjançant l'intercanvi d'accions, informa l'aerolínia britànica a la Borsa de Londres i l'espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Les companyies, objectiu de les quals és mantenir les dues marques dins del mateix grup, preveu estar diversos mesos negociant la fusió. L'entitat fusionada cotitzarà tant a la Borsa de Londres com a la de Madrid.

Les companyies aeries de l'aliança OneWorld preveuen que la fusió creï un dels més grans grups aeris internacionals i permetrà a les dues companyies "aconseguir sinergies rellevants i beneficis comercials que milloraran el servei al client".

Per equilibrar la situació, Ibèria va adquirir un 2,99% del capital de British Airways i derivats financers per un 6,99%, tot i que descarta incrementar la seva exposició econòmica en relació amb el capital de la aerolínia britànica per sobre del 9,99%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.