Economia

La CEOE diu que la dada d'atur és "dolentíssima" i adverteix que la desocupació pot arribar al 17% el 2010

Economia

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha qualificat aquest dimarts de "dolentíssima" la dada d'atur del mes d'octubre, que recull un creixement del nombre de desocupats en 23.784 persones a Catalunya i 192.658 al conjunt de l'Estat.

Segons Ferrán, els estudis de la seva patronal indiquen que si no s'adopten les mesures oportunes, l'atur es podria situar en el 15% el 2009 i en el 17% el 2010, com a conseqüència d'una crisi que provocarà que l'economia espanyola registri un creixement negatiu del 0,5% el 2009.

Precisament aquest dilluns la Comissió Europea va preveure que el 2010 l'atur a l'Estat espanyol seria del 15,5%, un punt i mig per sota del que ara ha calculat la patronal espanyola.

Ferrán ha assegurat que les mesures impulsades per l'executiu espanyol per frenar la crisi són "positives" però alhora es queden curtes, i ha advertit que l'Estat "no pot evitar la recessió" i en els primers mesos del 2009 les llistes d'aturats poden superar els tres milions de persones.

El president de la CEOE ha posat sobre la taula les seves receptes per superar la situació, com un augment de les línies de crèdit per a les empreses per part de l'ICO, i una rebaixa dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE). A més, reclama una rebaixa important de les quotes empresarials a la Seguretat Social i l'eliminació definitiva dels impostos de patrimoni i societats. En aquest marc, també ha alertat de l'elevat absentisme laboral, un tema que cal abordar de forma "urgent" amb els sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida