Economia

De la Vega: "Estem immersos en la pitjor fase de la crisi"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat en referència als més de tres milions d'aturats que hi ha a l'Estat que "estem immersos en la pitjor fase de la crisi" econòmica. De la Vega ha recordat que fa temps que el govern espanyol avisa que l'últim trimestre del 2008 i els dos primers trimestres del 2009 són i seran "molt dolents" per a l'economia.

De la Vega s'ha escudat en les dades d'ocupació del 2004, en què hi havia 17,9 milions de persones actives i 2 milions d'aturats, per remarcar que malgrat els 3 milions d'aturats que hi ha a l'actualitat, hi ha dos milions més d'ocupats que fa cinc anys (19,9 milions de persones actives). "Avui hi ha un milió més d'aturats però hi ha dos milions més d'ocupats que el 2004", quan Zapatero va arribar a la presidència del govern espanyol.

Aquest divendres s'han fet públiques les dades de la població activa. L'atur a l'Estat ha augmentat en 1.280.300 persones el 2008, un 66,4% en relació amb l'any passat, de manera que el nombre total de desocupats s'ha situat en 3.207.900 i la taxa d'atur ha augmentat 5,3 punts respecte al tancament del 2007 fins a arribar al 13,91%, el seu nivell més alt des de principis de l'any 2000. A Catalunya, la taxa d'atur ha arribat en l'últim trimestre del 2008 a l'11,8%, la més alta dels últims 10 anys, amb un total de 455.800 persones desocupades.

La vicepresidenta ha insistit que el govern espanyol ha aprovat diverses mesures per fer front a la crisi i per ajudar les persones desocupades, tot remarcant que espera "que comencin a funcionar" de forma progressiva i "superar a poc a poc aquesta fase" . L'objectiu del govern espanyol és, segons ha dit De la Vega, "donar suport a les famílies, els treballadors i les empreses".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.