Economia

L'atur a l'Estat arribarà fins al 15,5% l'any 2010

Crisi econòmica

La Comissió Europea ha revisat a la baixa les previsions de creixement de l'economia europea per a aquest any i el que ve. Segons les noves estimacions, l'eurozona ja està en recessió i no en sortirà fins l'any que ve.

En el conjunt de la UE, el creixement es reduirà de l'1,4% el 2008 al 0,2% el 2009 i a partir d'aleshores es recuperarà gradualment fins a l'1,1%. A la zona euro, les perspectives són fins i tot pitjors: 1,2% de creixement aquest any, 0,1% el 2009 i 0,9% el 2010.

Fora de l'eurozona, l'economia del Regne Unit es contraurà un 1% l'any que ve i creixerà només un 0,4% el 2010. Per part seva, França, Alemanya i Itàlia s'estancaran l'any que ve i creixeran un 0,8%, un 1% i un 0,8%, respectivament el 2010.

Recessió a Espanya
La Comissió Europea creu que l'Estat espanyol ha entrat en un període de recessió econòmica que durarà fins al 2010, amb una taxa d'atur que superarà el 15% i un augment del dèficit públic excedirà el límit del 3% del Producte Interior Brut (PIB), el límit permès per la Unió Europea.

La Comissió Europea preveu que l'economia espanyola entri en recessió durant la segona meitat de l'any i creixi només un 1,3% en el conjunt del 2008, una dècima menys del que havia pronosticat al setembre. El 2009, l'economia espanyola es contraurà un 0,2% com a conseqüència de l'impacte de la crisi financera, la disminució del consum privat i l'ajust en el sector de la construcció, segons Brussel·les.

La recuperació començarà el 2010 amb un creixement del 0,5%, tot i que serà durant aquest any quan es veuran els pitjors efectes de la crisi. L'atur augmentarà fins al 15,5% de la població activa i el dèficit públic es dispararà fins al 3,2% del producte interior brut (PIB), per sobre del límit que marca el pacte d'estabilitat i creixement (PEC).

La inflació tocarà sostre el 2008 i se situarà en el 4,2%, i després disminuirà fins al 2,1% el 2009, reflectint la caiguda dels preus del petroli des de l'estiu passat. Tot i això, tornarà a pujar fins al 2,8% el 2010.

L'executiu ha avisat que l'evolució real de l'economia podria ser pitjor del que indiquen aquestes previsions, ja que l'ajust de la construcció podria ser més gran del que es preveia i les restriccions de crèdit podrien agreujar-se, fet que reduiria encara més el consum privat i la inversió.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona