Economia

L'Euribor de l'octubre cau una dècima però encara encareix les hipoteques 680 euros a l'any de mitjana

L'Euribor d'aquest octubre ha trencat la tendència alcista i ha caigut fins al 5,276%, després d'haver registrat un índex el mes anterior del 5,38. Tot i aquest retrocés, d'una dècima i escaig, l'Euribor està ara sis dècimes (0,629%) per sobre de l'índex que es va fixar l'octubre del 2007, cosa que suposarà que les hipoteques que s'han de renovar aquest mes patiran un encariment de la quota mensual d'uns 57 euros, uns 680 euros anuals.

L'Euribor del 5,276% és el resultat de la mitjana de les subhastes del mercat interbancari fetes fins a aquest dijous. Malgrat que encara falta la sessió d'aquest divendres, el resultat no afectarà substancialment aquest resultat provisional.

El resultat oficial de l'Euribor del mes d'octubre es coneixerà a mitjan mes de novembre, un cop el Banc d'Espanya faci pública la xifra oficial.

Amb les dades sobre la taula, es pot calcular un augment de 57 euros mensuals o 680 euros a l'any per a aquelles hipoteques que s'han de revisar basant-se en el resultat de l'Euribor del mes d'octubre. Aquests comptes, fets com a exemple, es basen en una hipoteca tipus, de 150.000 euros a amortitzar durant un període de 26 anys. El tipus d'interès està marcat pel resultat mensual de l'Euribor més un marge financer que apliquen les entitats financeres d'un 0,5%.

Una hipoteca d'aquestes característiques signada l'octubre del 2007 ha estat pagant durant aquest any una quota aproximada de 873 euros. Ara, amb la revisió basada en l'Euribor d'aquest octubre, la quota quedarà en uns 930 euros.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.