Economia

L'Euribor torna a pujar després de la retallada de tipus d'interès de sis bancs centrals

L'Euribor, índex de referència de la majoria dels préstecs hipotecaris, ha pujat aquest dijous al 5,512% en la seva primera cotització després de la decisió concertada de sis bancs centrals d'abaixar els tipus d'interès, mesura que situarà el preu del diner a l'eurozona en el 3,75%.

Aquesta taxa es col·loca 0,026 punts per sobre de la cotització que va registrar ahir l'indicador, quan va arribar al 5,486%, abans que es conegués la intervenció coordinada.

Analistes d'Inversis consultats per Europa Press han explicat que l'Euribor "no té per què seguir automàticament" el descens de mig punt acordat pel Banc Central Europeu (BCE), perquè cotitza tant el nivell de tipus com la confiança entre els bancs, i aquesta no es recuperarà fins que passin uns mesos.

Malgrat això, els experts han assegurat que la baixada del preu del diner s'acabarà traslladant a l'Euribor, tot i que és complicat augurar, donades les circumstàncies actuals, quan succeirà.

En qualsevol cas, els analistes d'Inversis han indicat que veuen l'Euribor "més prop del 5% que del 6%", després de la decisió de l'organisme que presideix Jean Claude Trichet.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.