Economia

L'Euribor tanca desembre en el 3,4% i abaratirà les hipoteques en uns 120 euros al mes

L'Euribor, tipus al qual es concedeixen gran part de les hipoteques a Espanya, tancarà desembre en el 3,4%, el nivell més baix des del juny del 2006, quan es va situar en el 3,401%.

A efectes pràctics, això suposarà que els consumidors que revisin la seva hipoteca aquest mes notaran un sensible alleujament en les seves butxaques que els permetrà atenuar en part les pujades d'algunes tarifes el 2009.

L'indicador ha situat avui la seva taxa diària en el 3,085%, nivell que no aconseguia des del 17 de març del 2006, i ha acumulat la seva 56 jornada consecutiva de descensos, arrossegat per la caiguda de tipus i la lenta però progressiva normalització dels mercats després de les mesures dels governs i dels bancs centrals per garantir la liquiditat.

Amb la caiguda del desembre, l'Euribor encadenarà tres mesos consecutius de descensos, després del repunt que va patir al setembre.

Els ciutadans que tinguin una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a un termini de 26 anys i amb un diferencial de 0,75%, notaran una rebaixa d'uns 120 euros en les seves quotes mensuals, ja que pagaran uns 786 euros respecte dels aproximadament 908 euros que pagaven un any abans.

A més, els experts estimen que aquest indicador podria situar-se sobre el 2% a la primera meitat de l'any davant de les previsibles baixades de tipus d'interès que continuaran aplicant-se durant el 2009.

La caiguda continuada de l'Euribor va començar el passat 10 d'octubre, dies després que el BCE, la Reserva Federal nord-americana (Fed) i diversos bancs centrals apliquessin una retallada històrica de tipus d'interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.