Economia

L'Estat espanyol acabarà el 2008 en recessió

Economia

L'Estat espanyol entrarà en recessió aquest últim trimestre del 2008, segons els indicadors dels mesos anteriors, que apunten a "una continuació del patró de deteriorament de l'activitat de l'economia". Així ho assenyala el Banc d'Espanya en el seu últim butlletí de l'any i així també ho ha admès el ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, que ha assegurat que l'informe "reflecteix un sentiment que té tothom".

El ministeri d'Economia, en el seu últim informe publicat fa uns dies també va apuntar a una "accentuació de l'activitat" respecte al tercer trimestre, quan l'economia ja va retrocedir un 0,2%.

Si es confirmen les previsions d'activitat de l'últim trimestre del 2008, i tenint en compte que una economia entra en recessió tècnica quan registra dos trimestres de creixement negatiu, l'Estat espanyol estaria en aquesta situació amb l'arribada del 2009.

L'organisme que presideix Miguel Ángel Fernández Ordoñez assenyala "una intensificació del deteriorament" del mercat de treball en els últims mesos, i destaca que durant el tercer trimestre de l'any el debilitament de l'economia espanyola ha estat generalitzat i ha afectat "especialment" la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.