Economia

L'atur registrat puja de 12.251 persones i arriba als 543.603 desocupats a l'octubre

Representa un increment del 43% respecte al mateix període de l'any passat, segons les dades fetes públiques pel ministeri de Treball. A l'Estat hi ha 98.906 desocupats més i el total de persones a l'atur és de 3.808.000

L'atur registrat aquest octubre ha pujat de 12.251 persones en comparació amb el mes anterior, un increment del 2,31%, i s'ha arribat a la xifra de 543.603 desocupats, segons les dades que ha fet públiques el ministeri de Treball.

Això representa un increment del 43,81% si ho comparem amb el mes d'octubre del 2008. L'atur a la demarcació de Barcelona ha pujat de 6.355 persones, un 1,58%; a la de Girona ha augmentat de 2.321 persones, un 4,74% més; a la de Lleida, ha pujat de1.167 persones, un 4,94% més, i a la de Tarragona ha augmentat de 2.408 persones, un 4,25% més.

Pel que fa a l'Estat, el nombre d'aturats registrats a les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) ha pujat en 98.906 persones a l'octubre (+2,6%) i, tal com s'esperava, ha encadenat el seu tercer ascens consecutiu després de l'agost i el setembre, mesos en què la desocupació ha augmentat en més de 164.000 persones. Així, en només tres mesos més de 260.000 persones s'han apuntat a les llistes de l'Inem.

Després de la pujada d'octubre, el total de desocupats s'ha situat en 3.808.353 persones, segons les dades aportades pel ministeri.

A l'Estat, la meitat que fa un any
La pujada de la desocupació a l'octubre, mes en què l'atur acostuma a augmentar, és, tot i això, gairebé la meitat de la registrada en el mateix mes del 2008, quan la desocupació va augmentar en 192.658 persones, i marca la pitjor dada de la sèrie en aquest mes. L'augment d'octubre d'aquest any suposa així el segon pitjor registre en aquest mes des del 1996, que és quan comença la sèrie comparable de la desocupació.

Segons els registres dels serveis públics d'ocupació, l'últim any, un total de 990.327 persones han passat a augmentar les llistes de la desocupació, cosa que representa un creixement interanual del 35,1%. Sobre aquesta qüestió, la secretària general d'Ocupació, Maravillas Rojo, ha subratllat que, malgrat les "negatives dades d'octubre", la variació interanual de la desocupació porta evolucionant a la baixa des del mes de març passat.

Rojo ha destacat a més que els símptomes de recuperació econòmica que s'aprecien en l'escena internacional indiquen que la recessió "comença a tocar fons". "A partir d'ara pot iniciar-se una recuperació que contribueixi a frenar la destrucció d'ocupació", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona