Economia

L'economia espanyola es recuperarà l'any que ve

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha dit a Bellaterra que "l'any 2010 serà el de la recuperació econòmica europea, incloent-hi Espanya"

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va afirmar ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona que l'economia espanyola es refarà l'any que ve. En el marc del congrés de la European Economic Association i l'Econometric Society European Meeting organitzat per Barcelona GSE, Barroso va dir que "l'any 2010 serà el de la recuperació econòmica europea, incloent-hi Espanya", unes paraules que va contextualitzar "en una situació que continua sent molt volàtil", referint-se a l'actual crisi econòmica, i va identificar "el drama social més important d'aquests moments: la desocupació".

Per aquest motiu va instar els governs dels països membres de la Unió Europea a mantenir les mesures excepcionals i els plans econòmics que han impulsat fins ara. "S'ha de donar suport a la demanda durant més temps", va manifestar, i va avisar que, pel que fa als desocupats, el problema "no són només els qui no estan treballant, també hi ha els qui tenen por de perdre la feina". Tot i així, va evitar valorar polítiques concretes, i va deixar clar que aquestes polítiques estan en mans dels 27 Estats "que treballen en la cultura de la cooperació europea".

Pel que fa a l'augment del dèficit, el president de la Comissió es va mostrar flexible en el compliment del Pacte d'Estabilitat, però va explicar que és un fenomen que preocupa, "perquè a llarg termini no és viable". Per ell, en un marc de crisi com l'actual "cal una resposta d'estímul fiscal". Així, es va mostrar contrari a fer marxa enrere pels senyals de recuperació que han mostrat algunes economies mundials. De fet, Barroso va parlar del perill "d'una situació de desintegració financera" si es cancel·lessin els plans d'estímul fiscal a la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.