Política

Barroso confirma la seva candidatura per a un segon mandat com a president de la Comissió Europea

El resultat de les eleccions al Parlament Europeu d'aquest diumenge "han aclarit les meves intencions", ha argumentat l'actual president

El president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durão Barroso, ha confirmat aquest dimarts la seva candidatura per optar a un segon mandat a càrrec de l'executiu comunitari, que ha de ser renovat aquesta tardor.

Els resultats de les eleccions al Parlament Europeu d'aquest diumenge "han aclarit les meves intencions", ha dit Barroso en una roda de premsa en què ha assegurat que és un "honor" presentar un altre cop la seva candidatura.

Barroso ha fet aquest anunci després d'una reunió a Brussel·les amb el primer ministre txec i president de torn de la UE, Jan Fischer, en què el mandatari de la República Txeca va preguntar al polític portuguès si estava disposat a un segon mandat.

"Avui mateix començo la ronda de consultes" amb els caps d'Estat i de govern de la resta d'Estats membres, ha anunciat Fischer.

La seva primera parada serà Berlín, on es trobarà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i continuarà per la resta de capitals europees per comunicar la candidatura de Barroso abans de la cimera de la UE que se celebra la setmana que ve a Brussel·les.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.