Economia

Avui, sentència del cas Madoff

El financer Bernard L. Madoff, acusat d'haver comès el frau més gran de la història de Wall Street, una estafa piramidal amb la qual va estafar més de 50.000 milions de dòlars, podria ser condemnat avui dilluns a una pena de fins a 150 anys de presó

El financer Bernard L. Madoff, acusat d'haver comès el frau més gran de la història de Wall Street, una estafa piramidal amb la qual va estafar més de 50.000 milions de dòlars, podria ser condemnat avui dilluns a una pena de fins a 150 anys de presó, tot i la petició de clemència del seu advocat al jutge en què sol·licita una condemna de 12 anys.

Considerat durant dècades un guru de les finances, Madoff va ser detingut el passat 11 de desembre per agents de l'FBI després d'haver confessat als seus fills que durant 30 anys havia operat un esquema de Ponzi, una estafa piramidal, que li va permetre estafar més de 50.000 milions de dòlars als seus clients, entre els quals particulars adinerats, organitzacions caritatives i bancs de reputació mundial.

Després d'un polèmic arrest domiciliari al seu luxós apartament de Manhattan, el passat 12 de març Madoff va ser empresonat després de declarar-se culpable dels onze càrrecs presentats en contra seu, i continua a la presó en espera del veredicte, que se sabrà avui, i que farà públic el jutge federal Denny Chin.

Per la seva banda, el passat 23 de juny, l'advocat de Madoff, Ira Lee Sorkin, va dirigir una petició de clemència al jutge federal que instrueix el cas, sol·licitant que la condemna sigui "inferior a l'empresonament de per vida" i que com a màxim rondi els 12 anys.

En la seva carta, Sorkin sol·licitava al jutge que la sentència no es veiés condicionada pel desig de venjança que es desprèn de les cartes enviades al jutjat per les víctimes del financer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.