Economia

El BBVA admet una pèrdua de 300 milions d'euros per l'estafa de Madoff

Economia

Els bancs espanyols afectats per l'estafa de la gestora nord-americana de Bernard Madoff, expresident del Nasdaq, van augmentant. A més del Santander, Banesto i Caja Madrid, ara s'hi suma el BBVA, que ha admès aquest dilluns que les pèrdues com a conseqüència d'aquesta estafa podrien ascendir fins als 300 milions d'euros. L'entitat bancària ha informat que ha gestionat al voltant de "30 milions d'euros" de clients de la seva xarxa internacional en fons dipositats a Madoff. El frau de Madoff podria ser superior als 38.000 milions d'euros.

Amb tot, el segon grup financer espanyol que presideix Francisco González ha explicat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que no ha fet cap inversió directa a Madoff Investment Securities. També ha remarcat que no ha venut als seus clients minoristes o de banca privada a l'Estat productes gestionats o dipositats a Madoff.

La Comissió del Mercat de Valors (CNMV) està analitzant el possible impacte que pot tenir el frau de Madoff entre els productes que supervisa l'entitat, segons han confirmat fonts de l'organisme.

Detingut divendres
La notícia de l'estafa de Madoff es va conèixer divendres passat després que l'FBI detingués el gestor de fons Bernard Madoff, expresident del Nasdaq i un dels inversors més actius dels últims 50 anys, acusat d'un frau de 38.000 milions d'euros a través del procediment conegut com a esquema Ponzi. El frau de Madoff podria ser el segon més important de la història dels Estats Units després del cas Enron l'any 2001, en què es van estafar 63.400 milions de dòlars.

La piràmide financera segueix l'anomenat esquema Ponzi, pel qual s'ofereixen inversions amb una rendibilitat inusualment alta per atraure els participants, i els interessos es van finançant amb els fons dels nous inversors.

La resta d'afectats
El Grupo Santander va reconèixer aquest diumenge que, a través del fons d'inversió alternativa Optimal Strategi, gestiona fons de clients per un import de 2.330 milions d'euros, que estan lligats a productes de la firma nord-americana Bernard L. Maddof Investment Securities.

Banesto, del grup Santander, ha assegurat a Efe que la seva exposició als productes relacionats amb Madoff és "irrellevant". La filial de la banca privada del Grupo Santander, Banif, ha xifrat en uns 19,5 milions d'euros els diners invertits en Madoff.

Per la seva banda, Caja Madrid ha informat que l'entitat va començar a desfer les seves posicions en fons Madoff l'any 2002, i que "si queda alguna cosa, és molt residual".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”