Economia

El govern espanyol vol ampliar a 25 anys el període per calcular la pensió

L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero calcula que amb l'augment dels anys de càlcul i el retard en l'edat de jubilació la despesa per a pensions es pot reduir 4 punts del PIB a partir del 2030

El govern espanyol vol augmentar el període de cotització que es té en compte per calcular les pensions per elevar-lo dels 15 anys actuals fins als 25.

Si més no, així consta en l'actualització del programa d'estabilitat 2009-2013 que l'executiu espanyol ha remès a la Comissió Europea, on s'inclou aquesta mesura com una de les possibilitats per reduir la despesa pública.

Així, segons el document, si durant la dècada del 2020 s'apuja en dos anys l'edat de jubilació, fins als 67, i s'augmenta en 10 anys el període de càlcul de les pensions es podria assolir un estalvi en la despesa per a pensions de 4 punts del PIB a partir del 2030.

En la reforma de les pensions anunciada en el consell de ministres divendres passat, no s'especificava encara el nombre d'anys que proposava per al càlcul de les pensions que avui sí que precisa el document que ha enviat a les autoritats europees.

El govern espanyol considera que amb la reforma de les pensions i d'altres iniciatives contra la crisi "la sostenibilitat a llarg termini de les finances públiques sembla plenament garantida".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.